Mršavljenje? Pronađi odgovarajući sagorjevač masti za sebe
Vrijeme čitanja: 5 min

Mršavljenje? Pronađi odgovarajući sagorjevač masti za sebe

Vrijeme čitanja: 5 min
Više vrsta, isti cilj. Koji je pravi za tebe?
Mršavljenje? Pronađi odgovarajući sagorjevač masti za sebe

Bez obzira na to kako okrenemo, gubitak težine je uvijek ''the stvar'' - čak i među sportašima.

Dok bi osnova bilo koje strategije mršavljenja uvijek trebala biti aktivan stil života uz zdravu prehranu, mnogi sportaši koriste dodatke za sagorjevanje masti kako bi pospješili svoje ciljeve mršavljenja.

U ovom blogu govorit ćemo o različitim dodacima za sagorjevanje masti, o tome kako djeluju i na što treba obratiti pozornost prije korištenja.

Što su dodaci za sagorijevanje masti?

Suplementi za sagorjevanje masti ili sagorjevači masti su dodaci kojima je cilj podržati i povećati gubitak težine.

Oni su dio naše kulture još od viktorijanskog doba, ali s vremenom su se drastično povećali u broju i učincima.

Što se tiče potonjeg, učinak sagorjevača masti uvelike je određen vrstom sagorjevača masti koji koristiš.Kako bismo pojednostavili stvari, podijelili smo ih u pet kategorija.

A Top Selection Of Fat Burners for Endurance AthletesPostoji mnogo različitih sagorjevača masti, svaki s drugačijim učinkom.

Pospješivači metabolizma

Pojačivači metabolizma najsigurnija su i najispitanija opcija.Uglavnom se temelje na prirodnim sastojcima, često sadrže stimulanse (koji smanjuju osjećaj umora i pospješuju metabolizam masti), te poboljšavaju sposobnost obavljanja tjelesne aktivnosti, ključnog elementa mršavljenja.

S druge strane, rezultati koje pružaju pojačivači metabolizma sporiji su u usporedbi s drugim sagorjevačima masti, ali to kompenziraju pružanjem dugotrajnih rezultata.

Činjenica je da je mršavljenje sigurnije, zdravije i učinkovitije ako se postiže kroz dulje vremensko razdoblje.

 

Fusion - Metabolism Boosting Fat Burner and VO2 max BoosterFusion 4Endurance Pro kombinira svoje sposobnosti za poticanje metabolizma s adaptogenima kako bi također pomogao povećati tvoj VO2 max.

Supresori apetita

Sredstva za suzbijanje apetita već su jako dugo prisutna na tržištu i uglavnom su namijenjena osobama koje se ne bave sportom.

Zbog toga ih često viđaš na TV rasprodajama jer se tamo najvjerojatnije okuplja njihova ciljana publika.

Njihov se učinak vrti oko toga da hranu čine neugodnom, čime se nastoji smanjiti ukupna količina unesenih kalorija.

Gimneminska kiselina, koja je gotovo bez iznimke glavni sastojak supresora apetita, blokira receptore slatkog okusa, čineći slatku hranu neprivlačnom za konzumiranje.

Nažalost, učinci ne traju dugo, zbog čega moraš konzumirati velike količine supresora apetita kako bi održao njihov učinak.

Supresori apetita nemaju izravan utjecaj na gubitak težine. Umjesto toga, cilj im je smanjiti ukupni unos kalorija. Ali mogu dobro funkcionirati s termogenicima ili kao oslonac u najtežim trenucima tvoje dijete za mršavljenje kada niske razine šećera u krvi povećavaju tvoju želju za konzumacijom slatke hrane.

Termogenici

Čini se da su termogenici najpopularniji dodaci za sagorjevanje masti.

Razlog tome je što postoji nekoliko studija koje podupiru njihov učinak, učinkoviti su u borbi protiv potkožnog masnog tkiva, a pomažu i kod suzbijanja apetita.

Njihov učinak je povećanje tjelesne temperature. Kako se tjelesna temperatura povećava, tijelo prelazi u način rada za hlađenje, koji sagorijeva dodatne kalorije. Termogenici također pospješuju metabolizam masti povećanjem otpuštanja adrenalina (lipoliza).

Suština je da vam termogenici omogućuju sagorijevanje više kalorija i pospješuju metabolizam masti, dva učinka koja izvrsno funkcioniraju zajedno u smislu gubitka težine.

Problem s termogenicima, posebno onima koji obećavaju nevjerojatne rezultate preko noći, je taj što njihovi sastojci mogu biti vrlo agresivni za tijelo, pa morate pripaziti koji ćete izabrati.

ThermoBurn - A Safe Fat Burner With Natural Ingredients Ne moraš se brinuti o opasnostima termogenika uz Thermo Burn 4Energy, koji je temeljen na sigurnim i prirodnim sastojcima.

Diuretici

Diuretici su nevjerojatni u smislu da zapravo možeš vidjeti rezultate preko noći ili unutar nekoliko dana.

Njihovo djelovanje je vrlo jednostavno — pomažu bubrezima u uklanjanju viška vode i soli iz tijela pojačanim mokrenjem, smanjuju nadutost i otekline te sprječavaju zadržavanje vode kod žena prvog dana menstruacije ili u predmenstrualnom razdoblju.

Neki ljudi također koriste diuretike za uklanjanje toksina iz sustava i smanjenje vizualnih učinaka prejedanja.

Meltdown - Fat Burner That Helps You Remove Excess WaterMeltdown 4Endurance Pro odličan je diuretik na bazi prirodnih biljaka s dodatkom L-karnitina koji pospješuje metabolizam masti tijekom intenzivnog treninga.

Blokatori ugljikohidrata

Blokatori ugljikohidrata, također poznati kao blokatori škroba, pomažu u blokiranju određenih enzima odgovornih za probavu ugljikohidrata.Temelje se na skupini spojeva zvanih inhibitori alfa-amilaze, koji su prirodno prisutni u određenim namirnicama.

Cilj je smanjiti probavu i apsorpciju složenih ugljikohidrata, dopuštajući im da prođu kroz probavni sustav bez povećanja kalorija ili podizanja razine šećera u krvi.

Glavni problem blokatora ugljikohidrata je taj što ne pružaju nikakvu korist kada se radi s najproblematičnijom vrstom ugljikohidrata — svim onim slatkim pićima, slatkišima i ostalom hranom krcatom šećerom.

Umjesto toga, oni blokiraju probavu ugljikohidrata koji su zapravo korisni za tebe. Iz tog razloga našim sportašima ne preporučujemo blokatore ugljikohidrata.

Za sportaša izdržljivosti, blokatori ugljikohidrata ne bi trebali biti bitni — umjesto toga, napuni se slatkim šećerom i poguraj svoju izdržljivost do novih visina!

90 kapsula
FusionFusion
4Endurance Pro

Sagorijevanje masti, VO2 max

Cijena na sniženju€39,99
90 kapsula
Thermo BurnThermo Burn
4Energy

Termogenic i supresor apetita

Cijena na sniženju€14,99
MeltdownMeltdown
Meltdown
4Endurance Pro

Ukloni višak vode, otopi masti

Standardna cijena€39,99 Cijena na sniženju€29,99
- 25%
90 kapsula
L-Karnitin TartaratL-Karnitin Tartarat
4Energy

Pretvori masti u energiju

Cijena na sniženju€17,99

Zamke dodataka za sagorijevanje masti

Prošla su vremena 19. stoljeća kada su arsen i trakavice bili glavni igrači — sumnjamo da ikome nedostaju.

Ipak, mnogi proizvođači, posebice američki i britanski, svojim dodacima za sagorjevanje masti dodaju sastojke koji mogu ugroziti tvoje zdravlje. Ovi sastojci uglavnom su zabranjeni u cijeloj Europskoj uniji. Jedan takav sastojak je 2-4-dinitrofenol (DNP), koji bi trebao u potpunosti izbjegavati.Kao potrošač, moraš razlikovati sastojake u sagorjevaču masti (ili bilo kojem drugom dodatku) i birati mudro. Ali da bi to mogao, morate se naoružati znanjem.

Još jedna uobičajena zamka dodataka za sagorijevanje masti i mnogih strategija za mršavljenje je očekivanje nerealnih rezultata.

Sagorjevači masti djeluju samo kada ti radiš.
Ne postoji sagorjevač masti na planeti koji te može natjerati da magično smršaviš. Nadalje, što je jači njegov učinak, veća je vjerojatnost da će biti štetan i za tvoje zdravlje.
Dakle, kako bi izbjegao ovu zamku, prihvati da sagorijevanje masnoće i mršavljenje zahtijevaju vrijeme, strpljenje i predanost. I koji god dodatak za sagorjevanje masti odabrao da podržiš svoje napore, znaj da on može pružiti samo male margine poboljšanja.

Kako odabrati dodatak za sagorijevanje masti?

Kao što vidiš, postoji nekoliko različitih dodataka za sagorjevanje masti koji se razlikuju u pogledu učinka, učinkovitosti i mogućih nedostataka.

Sve dok znaš da su sagorijevanje masti i gubitak težine dugoročni cilj koji zahtijeva aktivan životni stil i zdravu prehranu, možeš pronaći najbolji dodatak koji ide uz to.

Tvoje zdravlje i dobrobit uvijek bi trebali biti na prvom mjestu — da, čak i prije mršavljenja.

Prva stvar koju trebaš razmotriti je uzimaš li neke lijekove, poput antidepresiva, lijekova za srce i lijekova za visoki krvni tlak, ili ako si trudna ili dojiš. Ako bilo što od ovoga vrijedi za tebe, posavjetuj se s liječnikom prije upotrebe bilo kojeg dodatka za sagorijevanje masti.

Još jedna stvar koju treba uzeti u obzir je tvoja osjetljivost na stimulanse, jer ih mnogi dodaci za sagorijevanje masti sadrže. U nekim slučajevima sadrže ih PUNO, stoga treba biti oprezan.

Konačno, razmisli o svojim financijskim mogućnostima. Budući da većina dodataka za sagorijevanje masti zahtijeva dugotrajnu upotrebu - zapamti: sagorijevanje masti i mršavljenje su dugoročne strategije - najvjerojatnije ćeš morati kupiti nekoliko artikala prije nego što postigneš svoj cilj.

Ako se zbog svih ovih informacija osjeća nesigurno oko svog izbora, imaj na umu da su svi dodaci za sagorjevanje masti u našoj trgovini sigurni, prirodni i učinkoviti — osim ako ne želiš čarobnu pilulu, koju nažalost još nemamo. 

Zaključak

Sigurno i učinkovito mršavljenje je dugoročna strategija koja zahtijeva aktivan način života i zdravu prehranu.Ako želiš podržati svoju strategiju mršavljenja dodacima za sagorjevanje masti, na tržištu postoji niz različitih:

  • pojačivači metabolizma,
  • supresori apetita,
  • termogeni,
  • diuretici,
  • blokatori ugljikohidrata.

Odabir pravog za sebe ovisi o nekoliko čimbenika i tvojoj cjelokupnoj strategiji, ali za većinu sportaša dobar pojačivač metabolizma i dobar termogenik čine se najučinkovitijom kombinacijom za postizanje dugoročnih rezultata.